У Львові партійці «Солідарності» долучилися до урочистих заходів з нагоди відкриття пам’ятника героям ЗУНР та УГА

Сьогодні, 1 листопада з нагоди 100-річчя створення Західноукраїнської народної республіки  у Львові на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину урочисто відкрили та освятили пам’ятник героям ЗУНР та УГА. 

Пам’ятний знак заввишки понад 8 метрів.

На урочистому відкритті були присутні Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів,  Генпрокурор Юрій Луценко, очільник Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської облради Олександр Ганущин (БПП), представники громадськості та духовенства.  У заході також взяли участь й партійці Львівської ТОП «БПП «Солідарність».

Урочистості розпочалися із зачитування Відозви Української Національної Ради до мешканців Галичини, про проголошення Західноукраїнської Народної Республіки та театралізованою присягою Січових Стрільців.

«Ми повинні розуміти, що не відчуваючи, не бачачи щодня нашої історії, не шануючи героїв, які поклали голову за нашу державу, ми не матимемо майбутнього. Зараз за тисячу кілометрів від Львова український воїн береже нашу державу, українська армія боронить нашу землю. Сьогодні ми маємо чим гордитися – Західноукраїнською Народною Республікою, Українською Галицькою Армією, Збройними Силами України», – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час церемонії відкриття.

«Західноукраїнська Народна Республіка – це символ того, що ми непереможні, ми віддані державній справі, українським цінностям», – додав Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Концепція самого пам’ятника доволі символічна – піраміда з темно-сірого граніту, у центрі якої знак державності — бронзовий тризуб у вигляді полум’я. Тризуб тримають бронзові долоні. Пам’ятник є образним втіленням двох сил, які визріли у період ЗУНР — політичної і військової. «Цей пам’ятник символізує мужність Української нації, символізує зерно, що було кинуто 100 років тому і проросло цим державним символом», – зауважив Генпрокурор України Юрій Луценко.

45233665_267401570584703_5045091194036551680_n

Під час урочистих заходів усі присутні під супровід оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного спільно виконали Державний Гімн України. Опісля усіх героїв, які поклали голови у боротьбі за незалежність України, вшанували хвилиною мовчання.