Віталій Свіщов підтримав перевидання книги «Психологія бою»

Представник ГО «Громадська Надія» і депутат Львівської міської ради від БПП Віталій Свіщов фінансово посприяв перевиданню книги, яка стане у нагоді командирам підрозділів для підтримки морально-психологічного стану особового складу під час бойових дій.

свіщов3

«Хотілося зробити цю книгу більш доступною для ширшого кола читачів, хоча б тих, які побували в зоні проведення бойових дій та приймали важливі військові рішення. Оскільки в книзі викладений досвід практичних військових та цивільних психологів, як закордонних, так і вітчизняних, то вона необхідна нашим спеціалістам, які працюють з військовими частинами», – розповідає Віталій Свіщов.

свіщов1

Робота над упорядкуванням посібника розпочалась у 2014 році. Згодом він вийшов тиражем у 100 примірників для внутрішнього користування і підготовки курсантів за фахом офіцера-психолога та офіцера-культуролога Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Проте волонтери оцінили практичну користь цього видання і вирішили надрукувати його накладом у 500 примірників для потреб війська.

За словами видавців, посібник потрапить не лише у військові навчальні заклади Львова та Східної України, а й у бойові військові частини, які беруть безпосередню участь у проведенні АТО. Зокрема, під час презентації примірники «Психології бою» були передані представникам 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗС України та 24-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід».

Над книжкою працював авторський колектив із понад 10 авторів. Більшість із них – офіцери, які пройшли АТО.

Книгу «Психологія бою» також презентували під час Форуму видавців.