Олег Домчак: Ми не можемо марнувати бюджетні кошти та власне майно

У Львівській області триває моніторинг фінансово-господарської діяльності комунальних установ обласної ради. До моніторингової групи увійшли заступник голови облради, керівники профільних департаментів, представники ЗМІ та громадськість 

домчак1

Голова бюджетної комісії облради і депутат від БПП «Солідарість» Олег Домчак розповідає, що метою такої інспекції було перевірити ефективність використання коштів обласного бюджету. «Кожен із відвіданих закладів вразив по-своєму, але в усіх випадках потрібне реагування. Ми не можемо марнувати бюджетні кошти та власне майно, бо так ми ніколи не збудуємо сильну країну», – наголосив Олег Домчак.

домчак3

Перший заклад, який відвідали – КЗ ЛОР НРЦ “Оберіг” (м. Львів) вразив відсутністю дітей в установі, лише 40 присутніх дітей із 133 по списку, де кошти виділяються на навчання, харчування і виховання. Директор не зміг пояснити де решта дітей зі списку. У спілкуванні з дітьми, інспектори зрозуміли проблему не належного ставлення до дітей з боку вчителів і вихователів.

У обласному центрі краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді (КЗ ЛОР), на балансі якого є три туристичні бази в смт. Славське Сколівського рн. всі три комплекси у вкрай незадовільному стані. Адже тут, у гірському районі можна заробляти кошти як до обласного бюджету так і на розвиток бази.

На відміну від попередніх установ КЗ ЛОР “Роздільський дитячий будинок-інтернат” Миколаївського району потребує дофінансування вихователям, які працюють у важких умовах зі складними дітьми. Також заклад потребує ремонту системи опалення.

Позитивно себе зарекомендував керівник КЗ ЛОР “Історико-культурний заповідник Нагуєвичі” Дрогобицького району, який за свої чотири місяці на посаді, в рази збільшив надходження до спецфонду закладу – пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук Олег Домчак.